Снимка: PixabayУчени откриха останки от древна планета и непознат минерал в

...
Снимка: PixabayУчени откриха останки от древна планета и непознат минерал в
Коментари Харесай

Откриха останки от древна планета в известен метеорит

Снимка: Pixabay

Учени откриха остатъци от антична планета и чужд минерал в астероида от Уедърбърн, открит в Австралия през 1951 година, заяви Фокс нюз, представен от novini.bg.

Червено-черният астероид с тегло 200 гр е проучен неведнъж, само че чак в този момент беше открито, че е от стопеното ядро на планета отпреди милиони години, сподели планетологът Джефри Бонин.

Заради детонация астероидът, който е съдържал доста въглерод, се е нагрял. Въглеродът се е свързал с желязото в него и е образувал нов минерал - едскотит, наименуван на космохимика Едуард Скот от университета на Хавай.

Едскотитът не е напълно чужд. Той се образува в пещите при трансформирането на желязото в стомана. Сега за първи път е открит в природата, което дава опция да получи име.

Планетата може да е била ударена от различен галактически обект. Колизията е запратила метеорит в Слънчевата система. Той е навлязъл в астероидния пояс сред Марс и Юпитер и най-после мереотирът е стигнал до Замята.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР